Громадський транспорт Львова

Львів – чудове туристичне місто, і багато людей гуляють його вулицями. Але якщо потрібно подорожувати на великі відстані, допоможе міський транспорт.
Трамвай у Львові розпочав свою роботу з 1894 року. Трамваї їздять навіть у центрі, закритому для іншого транспорту. Вартість проїзду, незалежно від відстані, становить 2 грн. (загальна) та 1 грн. (для учнів і студентів). Проїзні квитки можна купити у кіосках, а також в електронних терміналах на зупинках транспорту і у водія.
Куплений квиток потрібно обов’язково прокомпостувати. Тільки прокомпостований квиток дозволяє проїзд у трамваях – зберігайте його до кінця своєї подорожі, бо львівські контролери досить суворі.
Якщо ви завітали до Львова на довший час, то майте на увазі, що існують картки на місяць чи більше.
Також у Львові є тролейбуси, автобуси і маршрутні таксі, або маршрутки. Вони довезуть вас у будь-яку частину міста.
Якщо вам треба доїхати швидко або у вас великі валізи – краще викликати таксі. У Львові є біля трьох з половиною машин таксі. Їх можна викликати по телефону, по інтернету або просто знайти на зупинці. Оператор або водій відразу скажуть вам, скільки буде коштувати поїздка.
Зверніть увагу: вночі міський транспорт не працює, і якщо ви повертаєтеся додому пізно, доведеться викликати таксі або йти пішки.