Хто куди, а ми – у подорож!

Наталія Мартинишин

Про що часто мріють люди, а особливо в той час, коли потрібно бути одночасно в декількох місцях, коли треба встигнути зробити безліч справ? Хто з нас не бував в подібних ситуаціях і не мріяв про відпочинок?

Перегляд улюблених фільмів, перечитування книжок, посиденьки з друзями, спілкування в мережах – це сота доля того, що можна робити, наприклад, в відпустці, відновлюючи сили. А ще – зізнаймось, хто з нас не любить час від часу відпочивати, лежачи на м’якенькому диванчику, обіймаючи улюблену подушечку?.. Та все ж залишімо домашній, спокійний відпочинок на той час, коли щось інше організувати не вдасться, і зосередьмося на можливості більш цікаво провести вільний час.

Якщо ви вже встигли скористатися усім розмаїттям туристичних пропозицій по вартих уваги місцях рідного краю, вздовж і впоперек об’їздили свою країну, тоді ви, очевидно, дуже любите подорожувати і неодмінно будете рухатися далі, щоб збагачуватися новими знаннями і враженнями.

А скільки всього цікавого у світі! Що обрати насамперед? Як встигнути побачити все найцікавіше, зосереджене в різних країнах і частинах світу. Самотужки організовувати такі подорожі дуже непросто й неабияк затратно. Проте не варто засмучуватися, адже можна звернутися до найближчого туристичного агентства (звісно ж з хорошою репутацією) і обрати щось для себе з переліку їхніх послуг. Все більшою популярністю зараз користуються екскурсійні тури. За умови, що вас усе влаштовує (ціна, сервіс, маршрут, тривалість подорожі), ви можете за відносно короткий проміжок часу відвідати, наприклад, кілька країн. Проте не забувайте про характерну ознаку турів – інтенсивність і, якщо вже обираєте таку подорож, то належно підготуйтеся, щоб почуватися максимально комфортно. Якщо ж ви проти постійних переїздів і змін, не хочете сидіти на валізах протягом всієї мандрівки, тоді такий варіант відпочинку краще не розглядати. І навіть не думайте піддаватися на вмовляння друзів, мовляв «а, може, за компанію». Ваше «за компанію» в такому випадку лише усім нашкодить. Дружба між людьми не передбачає абсолютної схожості в інтересах, тому, якщо не хочете зіпсувати відпочинок чи навіть втратити когось з друзів, завжди подорожуйте в компанії однодумців, яким до душі те саме, що й вам, хай навіть ці люди не з вашого найближчого оточення.

Деякі люди взагалі кожну свою відпустку асоціюють з мандрівкою. Думаєте, більшість з них – щасливчики з туго набитими гаманцями, які звикли до розкішного життя. А от і ні. Серед любителів нових вражень багато таких, що заощаджують впродовж цілого року, щоб здійснити чергову подорож. Дуже цікаво, що потреба подорожувати в певний момент за своєю важливістю наближається навіть до потреб з ряду першочергових. Людина ладна відмовитися від споживання дороговартісних продуктів харчування, носити дешевий одяг, ходити на роботу пішки і ще багато в чому собі відмовляти задля того, щоб заощадити на подорож. Комусь зі сторони це може видаватися безглуздям. Але для любителів мандрів неймовірні нові враження завжди матимуть більшу цінність, ніж буденні матеріальні вигоди.

Було б цікаво дізнатися, коли, чому і у кого саме з’являється «залежність» від подорожей? Мабуть, відповідей на ці запитання безліч і всі вони дуже різні, як і люди та їхні уподобання.